Pikantní bůček s houbami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g bůčku
hrst sušených hub
4-5 žampionů
3-5 dlouhých feferonů (beraní rohy)
1 velká cibule
3 stroužky česneku
lžíce kremžské hořčice
lžíce dobré sojové omáčky
lžička mleté papriky
kousek sádla
plná lžíce hladké mouky
vývar nebo voda
mletý kmín
pepř
sůl
chilli podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Maso nakrájíme na větší kousky, žampiony a feferony na menší. Rozpustíme sádlo a cibuli opečeme hodně do hněda, ale nespálíme.

  2. Přidáme větší část česneku, po chvíli maso a sušené houby. Opékáme ze všech stran. Když se maso zatáhne přidáme papriku, kmín, sůl, hořčici, sojovku a podlijeme vývarem.

  3. Vše dusíme do poloměkka. V této fázi přidáme žampiony a mouku rozmíchanou v trošce vody. Vše zamícháme a vaříme do měkka. Občas promícháme.

  4. Když už je maso úplně měkké, vmícháme zbylý česnek a dochutíme pepřem a chilli. Necháme krátce povařit a odstavíme. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!