Pikantní bůček s houbami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 g bůčku
- hrst sušených hub
- 4-5 žampionů
- 3-5 dlouhých feferonů (beraní rohy)
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- lžíce kremžské hořčice
- lžíce dobré sojové omáčky
- lžička mleté papriky
- kousek sádla
- plná lžíce hladké mouky
- vývar nebo voda
- mletý kmín
- pepř
- sůl
- chilli podle chuti
Postup Pikantní bůček s houbami
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Maso nakrájíme na větší kousky, žampiony a feferony na menší. Rozpustíme sádlo a cibuli opečeme hodně do hněda, ale nespálíme.
Přidáme větší část česneku, po chvíli maso a sušené houby. Opékáme ze všech stran. Když se maso zatáhne přidáme papriku, kmín, sůl, hořčici, sojovku a podlijeme vývarem.
Vše dusíme do poloměkka. V této fázi přidáme žampiony a mouku rozmíchanou v trošce vody. Vše zamícháme a vaříme do měkka. Občas promícháme.
Když už je maso úplně měkké, vmícháme zbylý česnek a dochutíme pepřem a chilli. Necháme krátce povařit a odstavíme. Podáváme s chlebem.