Pikantní bůček pečený nad brambory
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg bůčku vcelku bez kůže
- čerstvý tymián
- čerstvý rozmarýn
- pepř
- sůl
- na potření:
- 1 PL medu
- 1 PL dijónské hořčice
- 1 PL sójové omáčky
- chilli
- Na brambory:
- 1 kg brambor (nakrájených na tenké plátky)
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 bobkové listy
- tymián
- rozmarýn
- pepř
- sůl
- 1/2 l drůbežího vývaru
Postup Pikantní bůček pečený nad brambory
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené brambory rozprostřeme na plech, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, bylinky, osolíme, opepříme, vše promícháme a zalijeme vývarem.
Dáme do vyhřáté trouby na 170°C na spodní příčku.
Maso ze strany pod kůží nařežeme do mřížky, vetřeme do něho sůl, pepř a nasekané bylinky, zbytek stran osolíme.
Vložíme na střední příčku na mřížku tak, aby šťáva kapala do brambor.
Vše pečeme pomalu 3 hodiny.
Nakonec z uvedených surovin vymícháme marinádu, kterou maso potřeme a necháme dopéct kůrčičku.
Brambory díky šťávě z masa mají vynikající chuť.