Klobásky s ostřejší náplní a bylinkami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 pikantní klobásy
- 2 stroužky česneku
- 1 svazek míchaných bylinek
- 2 PL olivového oleje
- 2 červené chilli papričky / můžou být u sušená rajčátka
- sůl
- pepř
- 4-6 plátků anglické slaniny
- pivo
- cuketa nebo lilek
Postup Klobásky s ostřejší náplní a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Nejříve si rozpálíme gril. Všechny klobásky podélně rozřízneme, dáváme ale pozor, abychom je zcela neprořízli.
Prolisujeme česnek, bylinky (směs z pažitku, libečku, petrželky), které opereme pod studenou vodou, otřepeme, osušíme a najemno nasekáme.
Smícháme s prolisovaným česnekem, papričkami a olivovým olejem (můžeme použít i nasekaná sušená rajčátka nebo feferonový krém).
Vzniklou bylinkovou směs pečlivě vetřeme do vnitřních stran nařízlých klobásek, půlky k sobě přitiskneme a pevně obalíme plátkem slaniny. Pro jistotu spíchneme jehlou na ptáčky.
Ochucené klobásky opatrně klademe na rozpálený gril. Občas je můžeme lehce potřít pivem. Podáváme s bílým pečivem a zeleninou.