Vepřové na másle a čerstvě utržených nakládačkách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty (vykostěné kotlety, krkovička)
- 2-3 PL másla
- 2 bobkové listy
- medvědí česnek
- sůl
- pepř
- nové koření
- drcený kmín
- špetka uzené papriky
- mouka
- 6 malých okurek nakládaček, čerstvě utržených (nezavařených)
Postup Vepřové na másle a čerstvě utržených nakládačkách
Postup přípravy receptu
-
Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na plátky, (spíše slabší, přece jen se s nimi lépe pracuje), osolíme, zlehka poprášíme uzenou paprikou, posypeme sušeným medvědím česnekem a pěkně maso po stranách nařízneme.
V nádobě (nebo v tlakovém hrnci) rozehřejeme máslo,(pokud Vám svědomí napovídá, dejte trochu více), opečeme maso z obou stran tak, aby se dobře zatáhlo.
Podlijeme vývarem nebo vodou, aby bylo maso lehce ponořené, přidáme bobkový list, drcený kmín a dusíme.
Chvíli před změknutím masa do šťávy vložíme plátky omytých a nakrájených nakládaček a dál dusíme doměkka. Vše můžeme lehounce zahustit moukou, ale lepší je, když omáčka má podobu i chuť přírodní šťávy.
Odstraníme bobkový list a nové koření. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s novým bramborem nebo s rýží.