Pikantní rybí bochánky /burgry/ z uzené ryby
Recepty, RybySuroviny
- 280 g vykostěné makrely
- 1 menší cibule
- 1 ČL hořčice
- 1 ČL chilli omáčky
- 2 nastrouhané stonky řapíkatého celeru
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- domáci strouhanka
- citrón
- 4 lístky libovolného salátu
- petrželka
- sezamová semínka
Postup Pikantní rybí bochánky /burgry/ z uzené ryby
Postup přípravy receptu
-
Uzenou makrelu pečlivě vykostíme a tyčovým mixerem pak několika krátkými pulsy nasekáme najemno.
Cibuli pokrájíme na kostičky, řapíkatý celer nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme petrželku.
Nasekané maso z makrely promícháme s nastrouhaným řapíkatým celerem a pokrájenou cibulkou a petrželkou, hořčicí, chilli omáčkou, vejcem a solí.
Pomalu přimícháváme strouhanku. Z hotové směsi vytvarujeme placičky a odložíme je do chladu alespoň na hodinu.
Bochánky /burgry/ před smažením obalíme ve strouhance, smíchané s drcenými sezamovými semínkami. Pro dospělé se může přidat i česnek. Zdroj: OnaDnes, jinak pozměněno podle domácích surovin