Staročeská bramborová omáčka s hříbky
Recepty, HoubySuroviny
- 1 kg brambor
- 500 g hříbků (čerstvé nebo mražené)
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- 500 ml vývaru
- 1 lžička majoránky
- 2 stroužky česneku
- 1 špetka mletého zázvoru
- 1 špetka pepře
- sůl
- pažitka
Postup Staročeská bramborová omáčka s hříbky
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
V kastrolu rozpusíme máslo, zasypeme moukou a usmažíme tmavší jíšku. Zalijeme ji teplým vývarem, prošleháme, přidáme hříbky, česnek utřený se solí a koření a vaříme na mírné teplotě asi 30 minut.
Poté přidáme plátky vařených brambor, rozemneme majoránku a případně dosolíme.
Podáváme posypené pažitkou.