Staročeská bramborová omáčka s hříbky

Recepty, Houby

Suroviny

1 kg brambor
500 g hříbků (čerstvé nebo mražené)
40 g másla
40 g hladké mouky
500 ml vývaru
1 lžička majoránky
2 stroužky česneku
1 špetka mletého zázvoru
1 špetka pepře
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. V kastrolu rozpusíme máslo, zasypeme moukou a usmažíme tmavší jíšku. Zalijeme ji teplým vývarem, prošleháme, přidáme hříbky, česnek utřený se solí a koření a vaříme na mírné teplotě asi 30 minut.

  3. Poté přidáme plátky vařených brambor, rozemneme majoránku a případně dosolíme.

  4. Podáváme posypené pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!