Ryzovy nakyp z mlecne ryze

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 balení Mléčné rýže
3 vejce
vanilkový cukr
cukr krupice
meruňkový kompot
mléko
špetka soli
lžíce másla
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Mléčnou rýži uvaříme dle návodu v mléce. Poměr i čas jsou většinou podobné, přesto radeji nepíši kolik, jelikož nevím, jaká rýže se vám dostane do rukou.

  2. Do uvařené rýže vmícháme lžíci másla, 3 žloutky utřené s cukrem a vanilkovým cukrem - dle chuti.

  3. Bílky vyšleháme a vmícháme opatrně do masy.

  4. Polovinu hmoty rozetřeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech, poklademe okapanými meruňkami, přikryjeme druhou polovinou rýže a dáme na cca 20 minut zapéct. Ja peču na 180°C. Když nám horní kůrka začne zlátnout, dílo je hotovo. Můžeme posypat skořicovým cukrem, nebo moučkovým cukrem a ozdobit snítkou máty. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!