Ryzovy nakyp z mlecne ryze
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 balení Mléčné rýže
- 3 vejce
- vanilkový cukr
- cukr krupice
- meruňkový kompot
- mléko
- špetka soli
- lžíce másla
- máslo na vymazání
- strouhanka na vysypání plechu
Postup Ryzovy nakyp z mlecne ryze
Postup přípravy receptu
-
Mléčnou rýži uvaříme dle návodu v mléce. Poměr i čas jsou většinou podobné, přesto radeji nepíši kolik, jelikož nevím, jaká rýže se vám dostane do rukou.
Do uvařené rýže vmícháme lžíci másla, 3 žloutky utřené s cukrem a vanilkovým cukrem - dle chuti.
Bílky vyšleháme a vmícháme opatrně do masy.
Polovinu hmoty rozetřeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech, poklademe okapanými meruňkami, přikryjeme druhou polovinou rýže a dáme na cca 20 minut zapéct. Ja peču na 180°C. Když nám horní kůrka začne zlátnout, dílo je hotovo. Můžeme posypat skořicovým cukrem, nebo moučkovým cukrem a ozdobit snítkou máty. Dobrou chuť.