Domácí špízy s pikantní chutí
Recepty, GrilováníSuroviny
- 4-6 středně velkých brambor
- 4 farmářské klobásky (nebo kvalitní špekáčky)
- 2 cibule
- Na potírání:
- medvědí česnek - sušený
- 2-3 PL řepkového oleje
- uzená paprika
- drcená chilli paprička
- pepř
- sůl
Postup Domácí špízy s pikantní chutí
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a pokrájíme na silnější plátky, cibuli a uzeninu nakrájíme na kolečka a vše střídavě napícháme na špejle nebo na špízové jehly.
V misce smícháme česnek s olejem, čerstvě mletým pepřem, uzenou červenou sypkou paprikou, solí a drcenou chilli papričkou.
Špízy vložíme na rozpálený gril, potřeme pikantní směsí a pečeme dozlatova. Podáváme s pečivem nebo se salátem.