Domácí špízy s pikantní chutí

Recepty, Grilování

Suroviny

4-6 středně velkých brambor
4 farmářské klobásky (nebo kvalitní špekáčky)
2 cibule
Na potírání:
medvědí česnek - sušený
2-3 PL řepkového oleje
uzená paprika
drcená chilli paprička
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a pokrájíme na silnější plátky, cibuli a uzeninu nakrájíme na kolečka a vše střídavě napícháme na špejle nebo na špízové jehly.

  2. V misce smícháme česnek s olejem, čerstvě mletým pepřem, uzenou červenou sypkou paprikou, solí a drcenou chilli papričkou.

  3. Špízy vložíme na rozpálený gril, potřeme pikantní směsí a pečeme dozlatova. Podáváme s pečivem nebo se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!