Červená polévka s pohankou
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 500 ml rajčatového pyré
- 750 ml vody
- 1 lžíce polévkových bylinek
- 1 lžíce sušené bazalky
- 1 lžička oregana
- sůl
- pepř
- cukr
- 2 lžíce mouky na zahuštění
- 1/2 hrnečku pohanky
Postup Červená polévka s pohankou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme pohanku – propláchneme ji, zalijeme 1 hrnkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Jakmile se začne směs vařit, stáhneme ze sporáku, přiklopíme pokličkou a necháme 20 minut dojít, nejlépe zabalené v peřině.
Mezitím, co bobtná pohanka, připravíme základ na polévku. Na oleji krátce orestujeme česnek nakrájený na tenké plátky. Přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujeme.
Zalijeme vodou a rajčatovým pyré, ochutíme bylinkami, osolíme a necháme asi 5 minut povařit. Mouku rozmícháme v trošce studené vody, vlijeme do polévky a za občasného zamíchání ještě asi 10 minut vaříme.
Na závěr přidáme pohanku, promícháme a dochutíme solí, pepřem a případně trochou cukru.