Bublanina za pár minut
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 4 vejce
- cukr podle váhy - 3 vajec
- 1 vanilkový cukr
- polohrubá mouka podle váhy - 4 vajec
- 1 malý bílý jogurt
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 polévkové lžíce citronové kůry
- 400 g omytých jahod
Postup Bublanina za pár minut
Postup přípravy receptu
-
Vejce, cukr, vanilkový cukr, jogurt a olej vyšleháme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a vše zamícháme.
Nalijeme na plech vysypaný moukou nebo na plech s pečícím papírem. Jahody malinko posypeme moukou a poházíme cik cak do těsta.
Pečeme na 170°C na 25-30 minut. Posypeme moučkovým cukrem nebo potřeme ledovou polevou.