Jablečná povidla

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2,5 kg nahrubo nastrouhaných jablek (čerstvých)
60 dkg cukru
1 vanilkový cukr
1/2 dcl octa

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Dáme do hrnce a přidáme cukr, vanilkový cukr a ocet a důkladně promícháme. Necháme odstát 24 hodin a občas promícháváme.

  3. Druhý den vaříme a často mícháme, aby se to zespoda nepřipálilo, necháme vyvařit šťávu až do zhoustnutí. Já jsem ještě nakonec rozmixovala povidla ponorným mixérem, ale nemusí to být.

  4. Horké plníme do skleniček a pořádně zatáhneme víčka. Zavařovat se již nemusí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!