Kapří kousky
Recepty, RybySuroviny
- 1,5 kg kapřích filetů
- 4 vejce
- 1 citron
- sůl
- 2 lžičky koření na ryby nebo grilovací na kuřata
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- chilli
- mletý pepř
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- olej na smažení
Postup Kapří kousky
Postup přípravy receptu
-
Filety nakrájíme na kousky, posolíme, pokapeme citronem, promícháme a necháme v lednici odležet asi dvě hodinky.
Vejce rozšleháme se solí, přidáme ostatní suroviny, dobře promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Do těstíčka dáme kousky kapra, promícháme a necháme odležet hodinku, ale můžete i do druhého dne. Pak kousky smažíme v rozpáleném oleji.
Podáváme s různě upravenýma bramborami a nějakým salátem nebo dresingem. Já udělala z kečupu, česneku a bazalky.