Kapří kousky

Recepty, Ryby

Suroviny

1,5 kg kapřích filetů
4 vejce
1 citron
sůl
2 lžičky koření na ryby nebo grilovací na kuřata
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce sojové omáčky
chilli
mletý pepř
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
1/2 lžičky sušené bazalky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Filety nakrájíme na kousky, posolíme, pokapeme citronem, promícháme a necháme v lednici odležet asi dvě hodinky.

  2. Vejce rozšleháme se solí, přidáme ostatní suroviny, dobře promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Do těstíčka dáme kousky kapra, promícháme a necháme odležet hodinku, ale můžete i do druhého dne. Pak kousky smažíme v rozpáleném oleji.

  3. Podáváme s různě upravenýma bramborami a nějakým salátem nebo dresingem. Já udělala z kečupu, česneku a bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!