Jemná paštika nadivoko z krůtích jater

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g krůtích jater
125 g másla
100 ml 33% smetany
1-2 cibule
2 plátky želatiny (nemusí být)
pepř
sůl
bobkový list
nové koření
tymián
6 stroužků česneku
brusinky na ozdobu
plátky mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek, bobkový list, kuličky nového koření, několik plátků mandliček.

  2. Vše zamícháme a pěkně restujeme, nakonec přidáme 50 ml smetany a dál dusíme tak, abychom vydusili smetanu.

  3. Plátky želatiny vložíme do misky s 50 ml smetany a necháme 8-10 minut stát. Vše promícháme metličkou a mírně ohřejeme, ale nevaříme.

  4. Orestovaná játra s cibulí bez koření rozmixujeme ponorným mixérem, přičemž po částech přiléváme vlažnou smetanu s želatinou a nakonec vmícháme po částech změklé máslo. Vše dochutíme ještě solí a pepřem a nalijeme do formy, jejíž dno jsme pokladli plátky slaniny. Zalijeme zbytkem rozpuštěného másla.

  5. Vychladlou paštiku vložíme do ledničky a necháme 2-3 dny uležet. Podáváme s pečivem a zdobíme brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!