Pikantní asijský kuřecí vývar s tuňákem
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 1,5 l vody
- 1 velká cibule
- 1 bobkový list
- 6 kuliček pepře
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 kousek zázvoru
- chilli papričky dle chuti
- chilli pasta
- konzerva tunáka ve vlastní štávě
Postup Pikantní asijský kuřecí vývar s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, bobkový list, pepř, petrželku, zázvor a chilli papričky zalijeme v hrnci vodou, mírně osolíme a přivedeme k varu.
Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a orestujeme na pánvi na olivovém oleji a cibulce do zlatova, ve chvíli, kdy bude maso orestováno, přidáme tuňáka ve vlastní štávě a podle chuti pastu z chilli papriček.
Vývar slijeme přes čistou utěrku a smícháme s obsahem pánvičky.
Poté už jen dochutíme. Má se konzumovat horké.