Pikantní asijský kuřecí vývar s tuňákem

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g kuřecích prsou
1,5 l vody
1 velká cibule
1 bobkový list
6 kuliček pepře
1 lžíce nasekané petrželky
1 kousek zázvoru
chilli papričky dle chuti
chilli pasta
konzerva tunáka ve vlastní štávě

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, bobkový list, pepř, petrželku, zázvor a chilli papričky zalijeme v hrnci vodou, mírně osolíme a přivedeme k varu.

  2. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a orestujeme na pánvi na olivovém oleji a cibulce do zlatova, ve chvíli, kdy bude maso orestováno, přidáme tuňáka ve vlastní štávě a podle chuti pastu z chilli papriček.

  3. Vývar slijeme přes čistou utěrku a smícháme s obsahem pánvičky.

  4. Poté už jen dochutíme. Má se konzumovat horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!