Kuřecí prsa s exotickým ovocem (bez tuku)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa bez kosti a kůže
- 1 kaki
- 1 mandarinka
- 2 lžičky zavařených brusinek
- sůl
- pepř
- 40 g parmezánu
Postup Kuřecí prsa s exotickým ovocem (bez tuku)
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
Kaki oloupeme, nakrájíme na plátky a nasucho opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Opékáme jen chvilku, aby ovoce trochu zhnědlo, ale nerozvařilo se. Vyndáme z pánve.
Na stejné pánvi opečeme oloupanou a na měsíčky rozebranou mandarinku. Opět restujeme jen tak dlouho, aby mandarinky lehce zhnědly, ale nepustily šťávu.
Na stejné pánvi opečeme maso. Maso vyjmeme z pánve, posypeme nastrouhaným parmezánem a udržujeme v teple.
Do pánve vrátíme opečené ovoce, podlijeme cca 3 lžícemi vody, přidáme zavařené brusinky, sůl a pepř. Povaříme za stálého míchání cca 2 minuty. Podáváme s rýží.