Grilované krevety s ananasem

Recepty, Mořské plody

Suroviny

500 g velkých syrových krevet s krunýřem
300 g čerstvého očištěného ananasu
3 lžíce thajské čili omáčky
rýžový olej
K podávání:
jasmínová nebo basmati rýže
čerstvá čili omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Krevety oloupejte, případně zbavte střívka a naložte do omáčky, asi tak na hodinu.

  2. V mezičase uvařte jasmínovou nebo basmati rýži.

  3. Ananas oloupejte a nakrájejte na kostky.

  4. Krevety vyjměte z omáčky a sklepejte ji. Na jehly napichujte střídavě ananas a krevetu.

  5. Rozpalte grilovací pánev (venkovní gril), potřete ji olejem a nejprve zprudka opečte špízy asi 1 minuty po každé straně. Grilujte další 1 minutu po každé straně a potírejte čili omáčkou. Vzhledem k tomu, že omáčka i ananas obsahují cukr, mají tendenci se připalovat, nevystavujte je proto dlouhé tepelné úpravě.

  6. Podávejte s rýží, případně s čerstvým koriandrem. Odvážnější konzumují bez rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!