Skořicovníky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 450 g polohrubé mouky
- 0,5 kostky droždí
- 200 ml vlažného mléka
- 40 g cukru
- 70 g změklého másla
- 1 vejce
- 2 KL mleté skořice
- 1/4 KL soli
- Náplň:
- 100 g rozehřátého másla
- 70 g práškového cukru
- 1 vrchovatá lžíce mleté skořice
- vejce na potření
Postup Skořicovníky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme kvásek, který přidáme do mouky spolu s ostatními ingrediencemi a vypracujeme vláčné těsto. Je řidší než klasické kynuté těsto a necháme vykynout.
Na desce těsto prohněteme a vyválíme na obdélník cca 70x30 cm. Těsto potřeme náplní a srolujeme, jemně stiskneme, aby roláda byla plošší. Rozřízneme ho na části cca po 5 cm a ty uprostřed opačnou stranou nože zatlačíme.
Necháme ještě vykynout, potřeme vajíčkem a pečeme v troubě při 200°C cca 12-15 minut.