Skořicovníky

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g polohrubé mouky
0,5 kostky droždí
200 ml vlažného mléka
40 g cukru
70 g změklého másla
1 vejce
2 KL mleté skořice
1/4 KL soli
Náplň:
100 g rozehřátého másla
70 g práškového cukru
1 vrchovatá lžíce mleté skořice
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek, který přidáme do mouky spolu s ostatními ingrediencemi a vypracujeme vláčné těsto. Je řidší než klasické kynuté těsto a necháme vykynout.

  2. Na desce těsto prohněteme a vyválíme na obdélník cca 70x30 cm. Těsto potřeme náplní a srolujeme, jemně stiskneme, aby roláda byla plošší. Rozřízneme ho na části cca po 5 cm a ty uprostřed opačnou stranou nože zatlačíme.

  3. Necháme ještě vykynout, potřeme vajíčkem a pečeme v troubě při 200°C cca 12-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!