Piškotová roláda, plněná kokosovým krémem a banány

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
5 vajec
80 g cukru moučky
80 g polohrubé mouky
Na náplň:
2 banány
nutela podle každého
1 kokosový krém dr. Oetkera
---------------------------------------
+ na krém podle návodu přidat:
120 g másla
200 ml mléka
1 PL moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem na krémovou konzistenci a zlehka vmícháme prosátou mouku. Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Zamícháme a rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem, potřený máslem.

  2. Pečeme krátce v rozehřáté troubě dorůžova na 180 stupňů. Upečený korpus zavineme i s pečícím papírem, potřený máslem a necháme pomalu vychladnout. Mezitím připravíme kokosový krém podle návodu dr. Oetkera.

  3. Vychladlý plát rozbalíme, sundáme z pečícího papíru. Potřeme ušlehaným krémem, poklademe oloupanými banány, které jsme potřeli oříškovou nutelou. Opět stočíme do rolády a uložíme na cca 2-4 hodiny do chladničky.

  4. Po této době zdobíme roládu na povrchu zbylým krémem, dál zdobíme podle své fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!