Piškotová roláda, plněná kokosovým krémem a banány
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 5 vajec
- 80 g cukru moučky
- 80 g polohrubé mouky
- Na náplň:
- 2 banány
- nutela podle každého
- 1 kokosový krém dr. Oetkera
- ---------------------------------------
- + na krém podle návodu přidat:
- 120 g másla
- 200 ml mléka
- 1 PL moučkového cukru
Postup Piškotová roláda, plněná kokosovým krémem a banány
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem na krémovou konzistenci a zlehka vmícháme prosátou mouku. Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Zamícháme a rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem, potřený máslem.
Pečeme krátce v rozehřáté troubě dorůžova na 180 stupňů. Upečený korpus zavineme i s pečícím papírem, potřený máslem a necháme pomalu vychladnout. Mezitím připravíme kokosový krém podle návodu dr. Oetkera.
Vychladlý plát rozbalíme, sundáme z pečícího papíru. Potřeme ušlehaným krémem, poklademe oloupanými banány, které jsme potřeli oříškovou nutelou. Opět stočíme do rolády a uložíme na cca 2-4 hodiny do chladničky.
Po této době zdobíme roládu na povrchu zbylým krémem, dál zdobíme podle své fantazie.