Perníkové kynuté knedlíky ze švestkami
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 400 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička perníkového koření
- špetka soli
- 200 ml mléka
- máslo na polití
- moučkový cukr a kakao na posypání
- švestky
Postup Perníkové kynuté knedlíky ze švestkami
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, špetku soli a trochu mouky.
Na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s vejcem, zbylým cukrem, kváskem a perníkovým kořením.
Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy.
Těsto dáme přikryté na teplém místo vykynout asi 50 minut.
Z těsta odebíráme kousky, které na pomoučeném vále roztlačíme na placky. Do každé dáme jednu švestku, zabalíme do tvaru knedlíku a necháme ještě 10 minut kynout.
Potom knedlíky vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Na talíři polijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.