Guláš z trouby

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3/4 kg plecka
6 středních brambor
2 lžíce hladké mouky
2 střední cibule
4 stroužky česneku
1 kapie
2 loupaná rajčata (nebo 2 lžíce protlaku)
2 lžičky soli
2 lžičky sušené papriky
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky pepře
majoránka (nebo cibulová nať)
3/4 l horké vody
2 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 3 cm kousky,smícháme se solí, pepřem a cibulí nakrájenou na kostičky a dáme osmahnout do pekáčku na sádle.

  2. Když se maso zatáhne a osmahne, zaprášíme jej moukou smíchanou s paprikou a přidáme česnek a ještě chvíli restujeme.

  3. Poté podlijeme horkou vodou, přidáme brambory a kapii a rajče (nebo protlak), přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 35-40 minut zapéct.

  4. Na závěr sejmeme poklici, přidáme majoránku (nebo cibulovou nať) a ještě chvilku prohřejeme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!