Guláš z trouby
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3/4 kg plecka
- 6 středních brambor
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 střední cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 kapie
- 2 loupaná rajčata (nebo 2 lžíce protlaku)
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky sušené papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 1/2 lžičky pepře
- majoránka (nebo cibulová nať)
- 3/4 l horké vody
- 2 lžíce sádla
Postup Guláš z trouby
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na 3 cm kousky,smícháme se solí, pepřem a cibulí nakrájenou na kostičky a dáme osmahnout do pekáčku na sádle.
Když se maso zatáhne a osmahne, zaprášíme jej moukou smíchanou s paprikou a přidáme česnek a ještě chvíli restujeme.
Poté podlijeme horkou vodou, přidáme brambory a kapii a rajče (nebo protlak), přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 35-40 minut zapéct.
Na závěr sejmeme poklici, přidáme majoránku (nebo cibulovou nať) a ještě chvilku prohřejeme a můžeme servírovat.