Uzený vývar s knedlíčky z uzeného jazyka
Recepty, PolévkySuroviny
- 20 dkg uvařeného uzeného hovězího jazyka
- 1 vejce
- brambory
- petrželová nať i kořenem
- libeček
- strouhanka
- vývar s uzeného jazyka
- sůl
- pepř
Postup Uzený vývar s knedlíčky z uzeného jazyka
Postup přípravy receptu
-
Do 2 litrů silného vývaru z uzeného jazyku nakrájíme na drobné kostky 2 menší brambory, jeden malý kořen petržele a necháme provařit tak, aby se brambory uvařili do měkka.
20 dkg sloupnutého uvařeného hovězího jazyku nasekáme na drobno a rozmačkáme společně s jedním celým syrovým vejcem a posekaným libečkem, petrželovou natí. Když je hmota pěkně rozmíchaná, tak přidáváme strouhanku tak dlouho, dokud nejdou dělat knedlíčky.
Knedlíčky následně vhodíme do vařící polévky a vaříme, dokud nevyplavou – netrvá to dlouho, jelikož jsou velmi jemné a lehké. Polévku můžeme případně ještě dochutit solí, pepřem, libečkem.