Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuře na pečení cca 1700-2000 g
2 velké cibule
3-4 velké stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
400 ml kvalitního suchého bílého vína
voda
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Večer pred prípravou kura naporcujem na jednotlivé diely a dobre nasolím. Chrbát nechám na polievku a odložím do chladničky.

  2. V širokom kastroli alebo v pekáči rozpálim olej a maslo, na ktorom opečiem diely kuraťa do zlata a vyberiem.

  3. Do tuku pridám na hrubšie mesiačiky pokrájanú cibuľu a orestujem do sklovita.

  4. Vrátim opečené kura, okorením čerstvo mletým čiernym korením, podlejem trochou vody a prikryté pečiem takmer do mäkka, za občasného podliatia horúcou vodou. Podlievam vínom a prelievam vypečenou šťavou.

  5. Pred dokončením pridám prelisovaný cesnak na prevoňanie a prikryjem. Podávam horúce s dusenou ryžou a podliate cibuľovo-cesnakovou šťavou. Pokiaľ pečiem v trúbe, tak na 170-180°C alebo na sporáku na strednom plameni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!