Plecko se zeleninovo - slaninovými špalíčky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

800 g vepřové plece
250 g gazdovské slaniny
200 ml zeleninového vývaru (z kostky zeleninového bujónu)
5 stroužků česneku
2 cibule
2 silné plátky celeru
4 brambory
sůl
mletý pepř
lžíce nasekané zelené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nenaklepáváme, jen je osolíme a opepříme

  2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na tenké plátky.

  3. Slaninu, celer a brambory nakrájíme na špalíčky.

  4. Dno pekáčku poklademe bramborami a polovinou cibule, česneku, celeru a slaniny. Podlijeme vývarem a poklademe plátky masa.

  5. Maso zasypeme druhou polovinou cibule, česneku, celeru a slaniny. Přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme bez odkrývání 40minut.

  6. Poté víko odstraníme a 15minut dopečeme doměkka. Podáváme přelité výpekem a posypané zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!