Výdatná krémová cibulačka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 větší cibule
3 větší brambory
30 g másla
2 lžičky vegety
750 ml vody
sůl
Dále:
nastrouhaný tvrdý sýr
smažené kuličky do polévky.

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a brambory pokrájíme na stejné kousky. V hrnci na rozehřátém másle zesklovatíme cibuli. Přidáme brambory, vegetu, zalijeme 500 ml vody a vaříme do změknutí brambor.

  2. Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme a dle hustoty dolijeme ještě asi 200 ml vody. Dle chuti osolíme a prohřejeme.

  3. Hotovou polévku nalijeme do talířů a ozdobíme smaženými kuličkami do polévky a strouhaným tvrdým sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!