Pečený pstruh s mandlemi a restovanou brokolicí
Recepty, RybySuroviny
- 2 pstruhy duhové
- 4 brambory
- 20 ml mléka
- 20 ml smetany
- 1 menší brokolice
- 1 menší citrón
- 1 chilli paprička (nemusí být)
- 1 stroužek česneku (na plátky)
- menší svazek petrželky
- pár mandlí (na plátky)
- olivový olej
- máslo
- sůl
- pepř
Postup Pečený pstruh s mandlemi a restovanou brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Brambory předem povaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Rozmačkáme, osolíme.
Do hrnce nalijeme mléko a smetanu,přivedeme k varu. Až se to začne vařit, vložíme rozmačkané brambory, vytvoříme kaši, trochu osolíme, odstavíme z plamenu a nakonec přimícháme trochu olivového oleje.
Brokolici očistíme od košťálu, rozdělíme na růžičky, které rozpůlíme, restujeme na olivovém oleji mírně do barvy, přidáme česnek na plátky a nasekanou chilli papričku dle chuti, mírně osolíme, přilijeme mírně vodu a chviličku podusíme. Také odstavíme z plamenu.
Pstruhy vyfiletujeme, osolíme, opepříme, mírně poprášíme hladkou moukou. Smažíme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Začneme kůží dolů a až se maso propeče, pomalu filety otočíme a necháme propéct do zlatova. Dáme na talíř.
Na pánev po pstruhovi dáme kostičku másla, nasypeme nakrájené mandle, restujeme (pozor, ať se nespálí), pak přidáme šťávu ze čtvrtiny citronu a nasekanou petrželku. Můžeme začít servírovat.