Smažená jablka (ovoce) v těstíčku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Na těstíčko:
1 vejce
1 vanilkový cukr
skořice mletá nebo citronová kůra dle chuti
2 lžíce rumu
špetka soli
1 hrnek mléka
polohrubá mouka dle potřeby
1 lžička prášku do pečiva
Dále:
jablka, hrušky, švestky, slívy, pevné jahody, meruňky...
olej na smažení
moučkový cukr...

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, solí a rumem do pěny. Přilijeme mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a dochutíme skořicí nebo citronovou kůrou dle chuti. Těstíčko by nemělo být příliš řídké, aby z ovoce rychle nestékalo. Hustota by měla být asi taková, jako na lívance.

  2. Očištěné oloupané ovoce namáčíme do těstíčka, které jsme nechali asi 10 - 15 minut odstát. Pak je ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova a po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej.

  3. Podáváme dle sladkosti/kyselosti použitého ovoce posypané moučkovým cukrem nebo je obalíme ve skořicovém cukru... Na talířek můžeme přidat ke smaženému ovoci kopeček zmrzliny, zakysané smetany nebo jogurtu, vanilkový krém...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!