Falešná znojemská do 100,-
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Polovinu kuřecího juniora
- 0,160 kg hovězího masa na polévku
- 1 ks cibule
- 2 ks vejce na tvrdo
- 6 ks sterilovaných okurek (na vaření kupuji clever)
- 2 lžíce hořčice
- sůl
- mletý černý pepř
- olej
- rýže (knedlík)
Postup Falešná znojemská do 100,-
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji.
Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice. Necháme vařit skoro doměkka.
Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou půlku předepsaného množství okurek, salámek, lžíci hořčice.
Když je maso měkké, přidáme nakrájená vařená vejce a ještě zbylé okurky. Omáčku zamícháme a chvilku povaříme. Podáváme podle chuti s knedlíkem či rýží.