Kachní játra - podle dcerky Renky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kachní játra
- kachní - husí sádlo
- slanina - uzený špek
- žampióny
- chery rajčátka
- cibule
- rozmarýn
- máslo
- smetana
- sůl
- pepř
- sójová omáčka
- ledový salát
- brambor
Postup Kachní játra - podle dcerky Renky
Postup přípravy receptu
-
Kachní jatýrka zprudka na kachním sádle krátce orestujeme spolu s trochou snítek rozmarýnu, přendáme přikryté do trouby vyhřáté na 50°C, abychom je udrželi teplé.
Do výpeku dáme trochu sojovky a pak chery rajčátka, nakrájené žampióny, slaninu, cibuli na kolečka a opět trochu rozmarýnu.
Dobře osmažíme. Vyjmeme na talíř a výpek zjemníme dvěmi oříšky másla a můžeme dát dle potřeby do sosíku trochu kvalitní smetany. Ne moc !!
Jatýrka rozdělíme na talíře a přidáme orestované rajčata, žampiony, cibuli a slaninu.
Přelejeme výpekem. Nandáme brambory, dle požadavku pouze vařené čí opečené - americké či farmářské apod.