Kachní játra - podle dcerky Renky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kachní játra
kachní - husí sádlo
slanina - uzený špek
žampióny
chery rajčátka
cibule
rozmarýn
máslo
smetana
sůl
pepř
sójová omáčka
ledový salát
brambor

Postup přípravy receptu

  1. Kachní jatýrka zprudka na kachním sádle krátce orestujeme spolu s trochou snítek rozmarýnu, přendáme přikryté do trouby vyhřáté na 50°C, abychom je udrželi teplé.

  2. Do výpeku dáme trochu sojovky a pak chery rajčátka, nakrájené žampióny, slaninu, cibuli na kolečka a opět trochu rozmarýnu.

  3. Dobře osmažíme. Vyjmeme na talíř a výpek zjemníme dvěmi oříšky másla a můžeme dát dle potřeby do sosíku trochu kvalitní smetany. Ne moc !!

  4. Jatýrka rozdělíme na talíře a přidáme orestované rajčata, žampiony, cibuli a slaninu.

  5. Přelejeme výpekem. Nandáme brambory, dle požadavku pouze vařené čí opečené - americké či farmářské apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!