Perník s přesnídávkou bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 120 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
- 4 lžíce oleje
- 1 dětská přesnídávka (190 g)
- 450 ml vody
- Na polevu:
- 25 g bezmléčného margarínu (Stella)
- 25 g ztuženého tuku (Omega)
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce cukru
- strouhaný kokos
Postup Perník s přesnídávkou bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, kakaem, perníkovým kořením, skořicí a xanthanem. Přidáme olej, citronovou kůru, přesnídávku a vodu a vyšleháme šlehačem.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160°C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil.
Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.
V rendlíčku smícháme všechny suroviny na polevu a na mírném plameni zahříváme, až se vše spojí. Polevu nalijeme na upečený a vychladlý perník. Necháme krátce zatuhnout a posypeme strouhaným kokosem.