Perník s přesnídávkou bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
120 g cukru
1 prášek do pečiva
1 lžička perníkového koření
1 lžička skořice
2 lžíce kakaa
1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
4 lžíce oleje
1 dětská přesnídávka (190 g)
450 ml vody
Na polevu:
25 g bezmléčného margarínu (Stella)
25 g ztuženého tuku (Omega)
1 lžíce kakaa
1 lžíce cukru
strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, kakaem, perníkovým kořením, skořicí a xanthanem. Přidáme olej, citronovou kůru, přesnídávku a vodu a vyšleháme šlehačem.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160°C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil.

  3. Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.

  4. V rendlíčku smícháme všechny suroviny na polevu a na mírném plameni zahříváme, až se vše spojí. Polevu nalijeme na upečený a vychladlý perník. Necháme krátce zatuhnout a posypeme strouhaným kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!