Perník s polevou a kokosem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 600 g hladké mouky
- 4 lžíce kakaa holandského typu
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 1/2 sáčku prášku do perníku
- 350 g krupicového cukru
- 2-3 vejce
- 1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- 500 ml mléka
- 200 ml oleje
- Na polevu:
- 100 g hořké čokolády
- Na ozdobu:
- kokos nebo vlašské ořechy
- máslo na vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání plechu
Postup Perník s polevou a kokosem
Postup přípravy receptu
-
V mouce rozmíchejte kakao, pak přidejte prášek do pečiva, prášek do perníku a cukr. Vejce prošlehejte s mlékem, pak obě směsi spojte a přilijte olej. Přidejte jogurt (dává se pro to aby bylo těsto vláčné a ne suché a nedrolilo se tolik.
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo kokosem. Vlijte do něj perníkovou směs a pozvolna pečte 30-45 min na 180°C.
Na polevu: za stálého míchání rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a ihned perník polijte a posypte kokosem či namletými vlašskými ořechy.