Perníčky v různé podobě

Recepty, Moučníky

Suroviny

15 dkg medu
25 dkg moučkového cukru
20 dkg ořechů mletých
50 dkg hladké mouky
1 kypřící prášek do perníku
2 lžíce rumu
2 lžíce vody
2 vejce
1/2 balíčku koření do perníku
Poleva:
1 bílek
20 dkg moučkového cukru
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto a necháme asi 24 hodin odpočinout v lednici.

  2. Vyválíme na 3 mm silnou placku a vykrajujeme kolečka (popřípadě hvězdičky) a dáváme je péct na olejem pomazané formičky.

  3. Pečeme na 180°C asi 15 minut.

  4. Po upečení ještě horké potíráme rozkvedlaným vejcem.

  5. Po vychladnutí uvolníme z formiček.

  6. Zdobíme bílkovou polevou, kterou ručně mícháme asi 20 minut, dokud není lesklá a tuhá. Před slepením zarovnáme plochy struhadlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!