Perkelt z divočáka
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 0,75-1 kg kýty z divočáka
- 3 cibule
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 zelené papriky
- 2 dcl červeného suchého vína
- sůl
- mletý pepř
Postup Perkelt z divočáka
Postup přípravy receptu
-
Zvěřinu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme hodinu odležet.
Do hrnce dáme vrstvu kostek masa, na ni položíme vrstvu koleček cibule. Opakujeme do spotřebování surovin.
Vrstvy prosypeme mletou paprikou.
Perkelt dusíme pod pokličkou na velmi mírném ohni přibližně hodinu, občas hrncem jemně zatřepeme.
Pak odklopíme pokličku, přidáme víno, rajský protlak, pokrájené papriky, případně umletý pepř a sůl.
Promícháme a dusíme bez pokličky do změknutí masa. Podle potřeby dolijeme ještě během dušení troškou vody.