Penne se sýrovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 balíček penne
- sůl
- 200 g kuřecích prsních řízků
- omáčka:
- 50 g másla
- 3 lžíce oleje
- 50 g hladké mouky
- 500 ml smetany na vaření
- 100 g sýru Burlander
- 100 g sýru Fourme D*Ambert Cantorel
- 50 g taveného smetanového sýra
- 250 ml mléka
- bazalka
- zelená petrželka
- 40 g parmezánu
- mletý bílý pepř
- žampiony
Postup Penne se sýrovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme kuřecí prsní řízky, které očistíme a nakrájíme na slabé proužky. Nesolené kuřecí nudličky restujeme na troše oleje. Když je maso hotové, přecedíme jej, abychom se zbavili přebytečného tuku a maso odložíme stranou.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny penne. Parmezán nastrouháme. Dá se koupit i nastrouhaný.
Ve vyšším kastrolku rozpustíme máslo (ve velikosti polévkové lžíce) a zaprášíme hladkou moukou. Vysmahneme hladkou jíšku. Je důležité, aby se nepřipálila. Jíšku rozředíme mlékem a necháme provařit na mírném ohni. Pak vlijeme smetanu na vaření. Přidáme parmezán a po rozpuštění přidáme Fourme D*Ambert Cantorel, potom sýr Burlander a nakonec tavený sýr. Přidáme pokrájené žampiony. Omáčku necháme provařit, dokud se všechny sýry nespojí. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme mléko. Pokud je řídká, přidáme tavený sýr. Nakonec přimícháme zelenou petrželku a bazalku. Podle chuti sýrovou omáčku osolíme, mírně opepříme a vložíme restované maso.