Penne s lilkem a mozzarellou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 350 g penne
- asi 500 g lilku
- 400 g loupaných rajčat (použila jsem z plechovky)
- stroužek česneku
- 3 lžíce strouhaného sýra Gran Moravia
- 200 g mozzarelly
- olivový olej
- sůl
Postup Penne s lilkem a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Lilku odkrojíme oba konce, nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme 30 minut vypotit. Pak ho opláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na kostky. Nakrájený pak osmažíme na oleji, vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat tuk.
Asi na 2 lžících oleje opatrně osmahneme stroužek česneku, přidáme krájená rajčata a vaříme 15 minut na mírném ohni. Pak můžeme česnek z omáčky vyjmout (ale také nemusíme - omáčka se dá udělat i se stroužkem rozetřeným).
Penne uvaříme v dobře osolené vodě na skus a scezené je v hrnci zalijeme připravenou omáčkou. Vsypeme lilek, strouhaný sýr a kostky mozzarelly, dobře promícháme a necháme prohřát až do rozpuštění sýrů. Podáváme horké.