Penne s lilkem a mozzarellou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

350 g penne
asi 500 g lilku
400 g loupaných rajčat (použila jsem z plechovky)
stroužek česneku
3 lžíce strouhaného sýra Gran Moravia
200 g mozzarelly
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilku odkrojíme oba konce, nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme 30 minut vypotit. Pak ho opláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na kostky. Nakrájený pak osmažíme na oleji, vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat tuk.

  2. Asi na 2 lžících oleje opatrně osmahneme stroužek česneku, přidáme krájená rajčata a vaříme 15 minut na mírném ohni. Pak můžeme česnek z omáčky vyjmout (ale také nemusíme - omáčka se dá udělat i se stroužkem rozetřeným).

  3. Penne uvaříme v dobře osolené vodě na skus a scezené je v hrnci zalijeme připravenou omáčkou. Vsypeme lilek, strouhaný sýr a kostky mozzarelly, dobře promícháme a necháme prohřát až do rozpuštění sýrů. Podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!