Pečený vepřový jazyk na žampionech
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 vepřové jazyky
- 1 kostka masoxu nebo hovězího bujónu
- 1 pl oleje
- 4 PL sojové omáčky Indonesia (Lidl)
- 2 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 6 větších žampionů
- 1 KL celého kmínu
- 1 plátek másla
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
Postup Pečený vepřový jazyk na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek a žampiony očistíme, žampiony nakrájíme i s nožkama na silné plátky, jednu cibuli a česnek nadrobno.
Druhou cibuli, opláchnuté jazyky, masox a všechno koření (nejlépe ve vajíčku na louhování sypkého čaje) dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pod pokličkou na mírném plameni vaříme do poloměkka jazyků.
Pak jazyky vyjmeme, oloupeme a nakrájíme na plátky 2 cm silné.
Do zapékací nádoby dáme cibuli, česnek, žampiony, přidáme nakrájené jazyky, olej, kmín, zakápneme sojovou omáčkou a podlijeme 1 dl vývaru.
Přiklopíme víkem a v rozehřáté troubě na plný výkon pečeme 30 minut.
10 minut před dopečením odstraníme víko, přidáme máslo a dopečeme. Podáváme s rýží, hodí se i šťouchané brambory.