Pohankové placičky Dagmar
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 140 g loupané pohanky
- 70 g celozrnné pšeničné mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- 320 ml vody
- sůl
- Náplň:
- 500 g žampionů
- 1/2 červené papriky
- 2 lžíce oleje
- 1 masox
- 1 lžička vegety
- mletý kmín
- 1 lžička hladké mouky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce nasekané petržele
- Omáčka:
- 1 bílý jogurt 3,7%
- 1 lžíce mléka
- sůl
- pepř
- kopr
Postup Pohankové placičky Dagmar
Postup přípravy receptu
-
Pohanku přebereme a rozmixujeme. Dobře ji prosejeme, mouka musí být jemná. Dáme ji do mísy, přidáme celozrnnou mouku, vejce, sůl, olej a vodu. Mixerem prošleháme, musíme mít kašovité těsto jako na palačinky. Těsto musíme nechat aspoň 4 hodiny odpočívat.
Žampiony omyjeme, papírovou utěrkou osušíme a nakrájíme na plátky. Do kastrolku dáme olej, žampiony, sůl, pepř, rozdrobený masox a lžičku vegety. Podusíme do měkka. Ke konci přidáme drobně nakrájenou papriku, chvíli smažíme, přidáme hladkou mouku a chvíli mícháme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
Jogurt dáme do mističky, přidáme sůl, pepř, lžíci mléka a nasekaný kopr a promícháme. Na oleji z těsta usmažíme 4 placičky do zlatova. (těsto hezky zhoustlo za 4 hodiny) Na půl placičky dáme náplň a přehneme a polijeme omáčkou. V přehybu placička trochu praskne, ale to přelijeme omáčkou.