Plněná kedlubna Anna

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

5 velkých kedluben
80 g sýra 40%
1 lžíce oleje
mletý kmín
mletý pepř
sůl
1/2 masoxu
nať jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubně seřízneme spodní část a pomalu ji sloupneme odspodu nahoru. Malým nožem vyřízneme do kedlubny co nejvíce hluboko kruh půl centimetru od kraje. V kruhu nakrájíme opatrně od jedné strany ke druhé hluboké rýhy a to samé uděláme opačně, vzniknou čtverečky, které škrabkou na brambory vydlabeme.

  2. Do malého kastrolku dáme 1 lžíci oleje, vydlabané kousky kedlubny, sůl, pepř, kmín, nať cibulky nakrájenou na malé proužky a rozdrcenou půlku masoxu. Dusíme, až se šťáva vyvaří. Necháme vychladnout.

  3. Vydlabané kedlubny dáme do kastrolku, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 10 minut. Vodu slijeme, kedlubny dáme na pekáček s pečícím papírem.

  4. Sýr nastrouháme a jednu čtvrtinu dáme stranou, vmícháme ho do udušené kedlubny, naplníme vydlabané kedlubny a dáme je péct do trouby asi půl hodiny na 180°C, až zezlátne vrch kedlubny. Vrch kedlubny posypeme zbytkem sýra a necháme roztavit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!