Plněná kedlubna Anna
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 5 velkých kedluben
- 80 g sýra 40%
- 1 lžíce oleje
- mletý kmín
- mletý pepř
- sůl
- 1/2 masoxu
- nať jarní cibulky
Postup Plněná kedlubna Anna
Postup přípravy receptu
-
Kedlubně seřízneme spodní část a pomalu ji sloupneme odspodu nahoru. Malým nožem vyřízneme do kedlubny co nejvíce hluboko kruh půl centimetru od kraje. V kruhu nakrájíme opatrně od jedné strany ke druhé hluboké rýhy a to samé uděláme opačně, vzniknou čtverečky, které škrabkou na brambory vydlabeme.
Do malého kastrolku dáme 1 lžíci oleje, vydlabané kousky kedlubny, sůl, pepř, kmín, nať cibulky nakrájenou na malé proužky a rozdrcenou půlku masoxu. Dusíme, až se šťáva vyvaří. Necháme vychladnout.
Vydlabané kedlubny dáme do kastrolku, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 10 minut. Vodu slijeme, kedlubny dáme na pekáček s pečícím papírem.
Sýr nastrouháme a jednu čtvrtinu dáme stranou, vmícháme ho do udušené kedlubny, naplníme vydlabané kedlubny a dáme je péct do trouby asi půl hodiny na 180°C, až zezlátne vrch kedlubny. Vrch kedlubny posypeme zbytkem sýra a necháme roztavit.