Pečené vepřové ocásky ve vinné marinádě se špenátem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1800 g vepřových ocásků
- Na marinádu:
- 2 jarní cibulky i s natí
- uzená sypká paprika
- 6 stroužků česneku
- petrželová nať
- 150 ml řepkového oleje
- čerstvá majoránka
- 400-500 ml červeného vína nebo piva
- sůl
- pepř
- vývar
Postup Pečené vepřové ocásky ve vinné marinádě se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové ocásky omyjeme. Smícháme petrželovou nať, prolisovaný česnek, nasekanou jarní cibulku i s natí, červené víno, olej, čerstvě promnutou majoránku, pepř, sůl a uzenou papriku. Vše dobře promícháme.
V této marinádě ocásky z obou stran potřeme a necháme naložené nejlépe přes noc. Takto uleželé ocásky vložíme druhý den na plech, posypeme drceným kmínem a pečeme v troubě doměkka.
Podléváme vývarem a vínem. Upečené ocásky podáváme s pečeným bramborem a se špenátem nebo jen s pečivem.