Brambory zapečené se zelím a uzeným masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g brambor
350 g uzeného masa
400 g sterilované zelí
50 g slaniny
1x cibule
250 ml zakysané smetany
sůl
drcený kmín
1 lžička cukru krystal
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařte i se slupkou v osolené vodě, nechte vychladnout a oloupejte. Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji vyškvařit.

  2. Osmažte na ní nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte zelí i s nálevem a ochuťte cukrem a kmínem. Podle potřeby podlijte trochou vody a nechte podusit.

  3. Zapékací mísu vymažte olejem, dejte do ní třetinu zelí, poklaďte na plátky pokrájenými bramborami a osolte popř. opepřete.

  4. Pokračujte vrstvou nakrájeného uzeného masa, pak vrstvěte znovu zelí, brambory, uzené maso, třetí část zelí a poslední vrstvou budou brambory.

  5. Vše zalijte rozšlehanou zakysanou smetanou a zapečte v předehřáté troubě asi 30 minut na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!