Pečený plátek s houbovo-krémovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 vepřové plátky krkovičky
1 hrst čerstvých žampionů
1 hrst čerstvé hlívy ústřičné
1 cibule
sůl
pepř
1 bobkový list
1 polévková lžíce pomazánkového másla
1 čajová lžička mraženého kopru
hladká mouka na obalení
olej na pekáček

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce. V pekáčku na oleji orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené žampiony a hlívu, necháme restovat do tuku dokud se nevypaří voda z hub, přidáme bobkový list, pak teprve vložíme plátky masa a opečeme je, podlijeme malinko vodou.

  2. Troubu rozehřejeme na 200°C a pekáček vložíme do trouby. Pečeme dokud maso nebude měkké za občasného podlévání.

  3. V hrnku si rozmícháme pomazánkové máslo s troškou vody a s koprem dohladka, před dopečením vlijeme do pekáčku, promícháme a necháme ještě asi 10 minut péct. Dochutíme solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!