Pečený plátek s houbovo-krémovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 vepřové plátky krkovičky
- 1 hrst čerstvých žampionů
- 1 hrst čerstvé hlívy ústřičné
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1 bobkový list
- 1 polévková lžíce pomazánkového másla
- 1 čajová lžička mraženého kopru
- hladká mouka na obalení
- olej na pekáček
Postup Pečený plátek s houbovo-krémovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce. V pekáčku na oleji orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené žampiony a hlívu, necháme restovat do tuku dokud se nevypaří voda z hub, přidáme bobkový list, pak teprve vložíme plátky masa a opečeme je, podlijeme malinko vodou.
Troubu rozehřejeme na 200°C a pekáček vložíme do trouby. Pečeme dokud maso nebude měkké za občasného podlévání.
V hrnku si rozmícháme pomazánkové máslo s troškou vody a s koprem dohladka, před dopečením vlijeme do pekáčku, promícháme a necháme ještě asi 10 minut péct. Dochutíme solí.