Pečené krůtí placičky s jáhlami a zeleninou bez vajec a lepku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g mletého krůtího masa
100 g jáhel
1 bochánek mozzarelly
1 cibule
1 mrkev
asi 1/4 středního celeru
3 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžička sušeného mletého zázvoru
2 lžíce čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, libeček...)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly dáme do cedníku, dvakrát je spaříme vřelou vodou a podle návodu na obalu uvaříme doměkka. Necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a celer nastrouháme najemno. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a cibuli i zeleninu krátce osmahneme. Také necháme vychladnout.

  2. V míse smícháme maso s vařenými jáhlami, orestovanou zeleninou, přidáme rozetřený česnek, sůl, pepř, zázvor a nasekané bylinky. Nakonec přidáme mozzarellu nakrájenou na malé kostičky. Všechno dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty utvoříme mokrýma rukama placičky. Na plech dáme pečící papír a potřeme ho olejem. Placičky naskládáme na připravený plech a vložíme je do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme asi 20 minut lehce dozlatova, nemusíme je v průběhu pečení otáčet. Podáváme je se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!