Pečené karbanátky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 250g mletého masa
- 1 rohlík
- mléko
- cibule
- vejce
- sůl
- pepř
- 1 cm plátek zázvoru
- 4 stroužky česneku
- špetka kari
Postup Pečené karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Rohlík nakrájený na kostky zamočíme do mléka. Když je nasáklý, vymačkáme přebytečné mléko.
K rohlíku přidáme mleté maso, vejce, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, prolisovaný zázvor, sůl, pepř a kari dle chuti. Vše promícháme. Pokud je těsto řídké, přidáme trošku strouhanky.
Z těsta uhňácáme karbanátky a vložíme na pečící papír a dáme do trouby na 180°C na spodní a horní plech. Můžeme je ještě potřít vejcem. Cca po 15 minutách otočíme a dopečeme z druhé strany.