Pečené jehněčí maso
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 600 g jehněčího masa
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 čerstvé papriky
- 1 lžička oleje
- 1 lžička mleté papriky
- pepř
- 1 lžička kmínu
Postup Pečené jehněčí maso
Postup přípravy receptu
-
V zapekacej miske na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezané mäso a opražíme, kým sa zatiahne. Posypeme paprikou, osolíme, okoreníme. Podlejeme horúcou vodou a zakryté v rúre dusíme do polomäkka.
Potom vyberieme, posypeme na pásiky narezanou paprikou. Navrstvíme na kúsky narezané zemiaky, osolíme, posypeme rascou a ak treba, podlejeme opäť horúcou vodou, aby bolo dosť šťavy. Zakryté dusíme opäť v rúre, kým zemiaky nezmäknú.
Nakoniec odkryjeme a zapečieme do červena.