Pečené brambory ve slanině s chřestem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

nové brambory
pár plátků prosciutta nebo anglické slaniny
několik snítek zeleného chřestu
hrst italského salátu
strouhaný Parmazán
Na zálivku:
2 stroužky česneku
citronový olej nebo olivový olej a citrón
4 sardelové řezy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oškrabané brambory vařte v osolené vodě cca 15 minut, téměř doměkka. Zatímco se brambory vaří, prošlehejte přísady na zálivku.

  2. Vařené brambory nakrájejte podélně na čtvrtky a každý dílek obalte polovinou plátku slaniny. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, můžete pokapat olejem, osolit, opepřit a pečte v troubě dozlatova, průběžně obracejte.

  3. Mezitím, co se pečou brambory, přiveďte k varu osolenou vodu, ponořte do ní chřest a vařte 1 minutu. Slijte, zchlaďte studenou vodou a dejte stranou.

  4. Upečené brambory rozložte na servírovací talíř, přidejte salát, podélně pokrájený chřest, posypte parmazánem a pokapejte zálivkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!