Pečené brambory s hovězí oháňkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- asi 2 kg hovězí oháňky
- 1 kg brambor
- 500 g cibule
- snítky tymiánu nebo rozmarýnu
- sůl
- mletý pepř
- 100 g másla
Postup Pečené brambory s hovězí oháňkou
Postup přípravy receptu
-
Špalíky oháňky uvaříme se solí a pepřem téměř doměkka - z vývaru pak doděláme polévku.
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a stejně připravíme i cibuli. Vše uložíme do hlubokého plechu, mezi zeleninu položíme i kusy oháňky a bylinky.
Osolíme, opepříme, poklademe lístečky másla a v troubě předehřáté na 180°C upečeme doměkka (asi 45 minut). Během pečení maso 1-2x obrátíme a pokud je třeba, můžeme vše podlít naběračkou vývaru.