Pečené brambory s hovězí oháňkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

asi 2 kg hovězí oháňky
1 kg brambor
500 g cibule
snítky tymiánu nebo rozmarýnu
sůl
mletý pepř
100 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Špalíky oháňky uvaříme se solí a pepřem téměř doměkka - z vývaru pak doděláme polévku.

  2. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a stejně připravíme i cibuli. Vše uložíme do hlubokého plechu, mezi zeleninu položíme i kusy oháňky a bylinky.

  3. Osolíme, opepříme, poklademe lístečky másla a v troubě předehřáté na 180°C upečeme doměkka (asi 45 minut). Během pečení maso 1-2x obrátíme a pokud je třeba, můžeme vše podlít naběračkou vývaru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!