Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového plecka
4 velká cibule
1 lžička Dijonské hořčice
10 dkg uzeného špeku
3 stroužky česneku
sůl
pepř
sádlo
máslo
1/2 litru masového vývaru
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec naporcujeme na stejně velké špalíky a hodně osolíme a opepříme. Rozpálíme litinový hrnec a vložíme do něj nakrájený špek s trochou sádla. Necháme vyškvařit do zlaté barvy a vložíme maso, které ze všech stran opečeme.

  2. K opečenému masu přidáme nahrubo nakrájené cibule, česnek a necháme bez podlití pod pokličkou lehce dusit ve vlastní šťávě.

  3. Do hrnce k masu, které po chvilce pustí společně s cibulí vlastní šťávu, přidáme lžičku Dijonské hořčice, podlijeme připraveným vývarem (cca 1/2 litru) a zakryté pečeme v troubě do měkka.

  4. Jakmile je maso měkké a cibule skoro zmizí, maso vyjmeme a do výpeku- šťávy přidáme na zahuštění máslovou jíšku a ponorným mixérem zpracujeme do hladké omáčky. Necháme provařit 10-15 minut.

  5. Dle potřeby můžeme naředit a poté scedíme přes jemné sítko. Podáváme s vařeným bramborem sypaným sekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!