Kuřecí plátek s broskví dle Chráněného bydlení
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 12 kuřecích řízků
- 4 kg hranolků
- 1 kg cibule
- 400 ml tatarské omáčky
- 1 litr mléka
- 1,5 litru oleje
- 2 plechovky broskví
- 0,5 kg eidamu vcelku
- sladká paprika
- pepř
- worchester
- sojová omáčka
- sůl
Postup Kuřecí plátek s broskví dle Chráněného bydlení
Postup přípravy receptu
-
MARINÁDA: Smíchali jsme sojovou omáčku, worchester, tatarskou omáčku, papriku, pepř, sůl, mléko a pořádně to rozmixovali tyčovým mixerem.
Poté jsme s jedním klientem naklepali řízky, které jsme namočili v marinádě, zatímco další klient nakrájel nadrobno cibuli. Pak jsme řízky osmažili na oleji a naskládali na nakrájenou cibuli do pekáče.
Přelili jsme řízky šťávou z broskví, zbylou marinádou a asi 30 minut zapékali. V polovině pečení jsme do pekáče dali napůl pokrájené broskve a posypali to strouhaným sýrem.