Smrt čokoládou - dort k výročí svatby

Recepty, Dorty

Suroviny

225 g čokolády(40-50% kakaa)
140 g másla
4 vejce
210 g cukru krystal
4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva (já dávám sodu,není tak cítit)
4 PL kakaa
4 PL zakysané smetany
Poleva:
160 ml.smetany ke šlehání
260 g čokolády (40-50%kakaaSmetanu zahřejeme na bod varu,odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu,mícháme,až se čokoláda se smetanou spojí)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme ve vodní lázni a dáme nalámanou čokoládu,vše spojíme,pak odstavíme-tohle si uděláme jako první.

  2. Celá vejce ušleháme s cukrem,pak přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem.Nakonec do těsta přiléváme vlažnou směs-čokoládu a máslo (vodní lázeň) a pak zakysanou smetanu.

  3. Těsto dáme do formy, zakryjeme alobalem a pečeme.

  4. Po upečení korpus jednou prokrojíme a natřeme polevou, totéž uděláme i na boky a na vrch korpusu. Zdobíme dle vlasní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!