Smrt čokoládou - dort k výročí svatby
Recepty, DortySuroviny
- 225 g čokolády(40-50% kakaa)
- 140 g másla
- 4 vejce
- 210 g cukru krystal
- 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva (já dávám sodu,není tak cítit)
- 4 PL kakaa
- 4 PL zakysané smetany
- Poleva:
- 160 ml.smetany ke šlehání
- 260 g čokolády (40-50%kakaaSmetanu zahřejeme na bod varu,odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu,mícháme,až se čokoláda se smetanou spojí)
Postup Smrt čokoládou - dort k výročí svatby
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme ve vodní lázni a dáme nalámanou čokoládu,vše spojíme,pak odstavíme-tohle si uděláme jako první.
Celá vejce ušleháme s cukrem,pak přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem.Nakonec do těsta přiléváme vlažnou směs-čokoládu a máslo (vodní lázeň) a pak zakysanou smetanu.
Těsto dáme do formy, zakryjeme alobalem a pečeme.
Po upečení korpus jednou prokrojíme a natřeme polevou, totéž uděláme i na boky a na vrch korpusu. Zdobíme dle vlasní fantazie.