Mamčina vyprošťovací česnečka s chlebem

Recepty, Polévky

Suroviny

8 kousků tvrdšího chleba (podle počtu jedlíků, na jednoho počítáme asi 4)
3 l zeleninového vývaru
0,5 sáčku kmínu
1 PL bílého pepře
Hrst libečku
petrželky
zeleně od pórku
čerstvé kopřivy
mladé lístky a hlavicky pampelisek apod.
1/2 cibule
5 stroužků česneku
Sůl
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Do zeleninového vývaru nakrájíme polovinu chleba, cibuli na plátky, půlku česneku na měsíčky, přidáme další ingredience, povaříme cca 10-15 minut.

  2. Zbylý chléb nakrájíme na kostky a opražíme na pánvi bez tuku do zlatova (já to dělala v MW na Crisp talíři).

  3. Vypneme plotýnku, přidáme upražený chléb.

  4. Zbylý česnek prolisujeme do polévky, už nevaříme! Dochutíme dle sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!