Mamčina trojbarevná buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1.TĚSTO:
- 30 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 15 dkg moučkového cukru
- 15 dkg Hery
- 2 lžíce kakaa
- 6 lžic studené vody
- 2. TĚSTO:
- 3 tvarohy
- 2 vejce
- trošku rumu
- trochu mléka (podle hustoty tvarohu)
- můžou se přidat i rozinky
- 3. TĚSTO:
- 3 vejce (z bílku uděláme sníh)
- 4 lžíce vody
- 15 dkg cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1/2 sklenky oleje
Postup Mamčina trojbarevná buchta
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme suroviny na 1. těsto a rukama propracujeme. Těsto je lepivější. Pomoučněnýma rukama pak těsto rovnoměrně rozplácáme na vymazaný a vysypaný hlubší plech. Pak rozmícháme tvarohy s vajíčky, rumem a mlékem a směs nalijeme na první tmavé těsto.
Nakonec utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh ze 3 bílků a nalijeme na tvarohovou náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě.